By continuing to use this site, you agree to our use of cookies. Find out more
Forum sponsored by:
Forum sponsored by Forum House Ad Zone

Photo upload test

a test to try adding pictures from a remote location (Photobox)

All Topics | Latest Posts

Search for:  in Thread Title in  
Terryd11/05/2010 17:34:41
avatar
1936 forum posts
179 photos
I have usually added pictures via an album, but now I find that I can add them to posts from a remote location.  So I am trying this from photographs located in PhotoBox.
 
The first is of a lump of old steel of unknown provenance that I hacked from a larger piece using a hacksaw which has a file handle rather than a pistol grip which I found when clearing out my mothers effects after her death.  It had belonged to my grandfather I believe.
 
I actually found it easier to use than a =more modern pistol grip type hacksaw and to my surprise I cut faster, more accurately and with far less effort than I expected.  Just goes to show!
 
The second picture is of the same piece of steel after I had dressed the edges on the mill and faced it in the 4 jaw on my Boxford.  It's not too bad, it will make the base of a small rotary table I think.


 


Terryd11/05/2010 17:38:24
avatar
1936 forum posts
179 photos
The pictures did not upload to the post what am I doing wrong?  I took the urls from the actual picture site and pasted them into the post using the 'insert image' icon at the top of the message box.
 
I am obviously doing something wrong, but what?
 
 
Terry
Ramon Wilson11/05/2010 18:26:28
avatar
1401 forum posts
448 photos
Hi Terry,
 
I can only repeat what someone helped me with when I was faced with the same problem.
 
My pics are in Picasa (up loaded to web albums)
 
Open the pic and right click on it.
 
Menu comes up - click on properties
 
Another smaller menu comes up with URL right click and select Select All. URL should be highlighted.
 
Right click again and select copy.
 
Close and paste into insert image box and select insert
 
There may be an easier way but that's how I get it done
 
Hope this helps - BTW Rivers?
 
regards - Ramon
JasonB11/05/2010 18:56:12
avatar
Moderator
23088 forum posts
2774 photos
1 articles
As far as I can see you are not doing anything wrong. The same method works fine with my photobucket hosted images but I tried it with one of yours from photobox and it wont work.
 
Edit Just noticed that the urls do not end in an image format eg .jpg this may be the reason.
Jason

Edited By JasonB on 11/05/2010 18:58:37

Edited By JasonB on 11/05/2010 18:59:06

Edited By JasonB on 11/05/2010 19:02:42

Terryd11/05/2010 21:52:23
avatar
1936 forum posts
179 photos
Thanks guys, especially Jason for noticing the lack of .jpg. 
 
I looked back at Photobox and right clicked on the image and copied the 'image location', copied it and pasted this into the 'image URL' box on the post menu. It appears to have worked.  Here are the two images mentioned above:
 
Rough cut piece of steel-
 
 
The above is much clearer in Photobox
 
 
Final machining on steel above-


 
Best regards
 
Terry
 
Terryd11/05/2010 21:53:06
avatar
1936 forum posts
179 photos
Thanks guys, especially Jason for noticing the lack of .jpg. 
 
I looked back at Photobox and right clicked on the image and copied the 'image location', copied it and pasted this into the 'image URL' box on the post menu. It appears to have worked.  Here are the two images mentioned above:
 
Rough cut piece of steel-
 
 
The above is much clearer in Photobox
 
 
Final machining on steel above-


 
Best regards
 
Terry
 
Terryd11/05/2010 21:58:33
avatar
1936 forum posts
179 photos
Thanks guys, especially Jason for noticing the lack of .jpg. 
 
I looked back at Photobox and right clicked on the image and copied the 'image location', copied it and pasted this into the 'image URL' box on the post menu. It appears to have worked.  Here are the two images mentioned above:
 
Rough cut piece of steel-
 
 
The above is much clearer in Photobox
 
 
Final machining on steel above-


 
Best regards
 
Terry
 
Terryd11/05/2010 21:59:49
avatar
1936 forum posts
179 photos
Sorry about the multiple posts, I have a temperamental computer router here at the moment.
 
Regards
 
Terry
OuBallie13/05/2013 15:58:00
avatar
1175 forum posts
666 photos

Test.

No luck.

iPad 3.

Went through the process of selecting a photo, via the camera icon above, as described in a number of posts, but nothing appears to happen when I press, not click, the green OK button.

Oops. Didn't register that this thread is about photos on external sites. Hanging head.

Geoff - This is when I'm tempted to hurl something, but later to regret.

Edited By OuBallie on 13/05/2013 16:03:12

Edited By OuBallie on 13/05/2013 16:05:29

All Topics | Latest Posts

Please login to post a reply.

Magazine Locator

Want the latest issue of Model Engineer or Model Engineers' Workshop? Use our magazine locator links to find your nearest stockist!

Find Model Engineer & Model Engineers' Workshop

Sign up to our Newsletter

Sign up to our newsletter and get a free digital issue.

You can unsubscribe at anytime. View our privacy policy at www.mortons.co.uk/privacy

Latest Forum Posts
Support Our Partners
Eccentric Engineering
Dreweatts
cowells
Rapid RC
Eccentric July 5 2018
Subscription Offer

Latest "For Sale" Ads
Latest "Wanted" Ads
Get In Touch!

Do you want to contact the Model Engineer and Model Engineers' Workshop team?

You can contact us by phone, mail or email about the magazines including becoming a contributor, submitting reader's letters or making queries about articles. You can also get in touch about this website, advertising or other general issues.

Click THIS LINK for full contact details.

For subscription issues please see THIS LINK.

Digital Back Issues

Social Media online

'Like' us on Facebook
Follow us on Facebook

Follow us on Twitter
 Twitter Logo

Pin us on Pinterest

 

Donate

donate